24.2.13

Sushi!

Aquesta nit hem sopat sushi. El preparo jo, bullo l'arrós, tallo el peix (si no ho pot fer nigú més, no soc gaire bona amb els ganivets) i ho monto tot.
L'arros encara que no ho sembli s'ha de preparar diferent al que estem acostumats, per a 5 persones faig uns 350g d'arrós, que avans de bullir-lo es deixa reposar 20 min en uns 350ml d'aigua. Un cop passats aquests 20min s'hi torna a afegir aigua fins a tindre altre cop els 350ml d'aigua (de totes les receptes que he llegit en cap ho posen però sino s'enganxa l'arrós a l'olla i es crema); portem a ebullició i baixem el foc i tapem l'arrós, a partir d'aqui no el desaparem. El deixem 10min a foc baix i 10min més sense foc llavors ja el podem destapar i el posem a una safata per que es refredi més ràpid. Just després de posar-lo en la safata s'hi afegeix la barreja de vinagre d'arros (2cullerades) , sucre (1cullerada) , sal (1\4 culleradeta) i salsa de soja (1\4 culleradeta) que anteriorment s'ha escalfat fins a desfer el sucre i la sal.
Mentre es refreda l'arrós es fan les gambes. Es punxen en un "palillo" i es bullen 2min o fins que estan rosades en aigua amb sal i sake. Després es pelen s'obren pel llom i es treu l'intestí.
La tonyina es talla en tires quadrades per fer els rotllos.
Ara només falta muntar el sushi. Es fan boletes d'arrós amb les mans i s'hi posa la gamba a sobre o es fan els rotlles, poses l'estoreta amb l'alga a sobre, l'arrós i el peix i o enrrotlles tot. S'ha d'apretar be ja que sino es desfà.
I ja està, llest pes emplatar i menjar!!
Us deixo una foto del que he fet avui.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...